voetbalzone

‘Ik besefte heel goed dat we Ajax in de problemen zouden brengen’

Daniel Cabot Kerkdijk21 feb 2014, 06:20
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2014, 06:20
Advertentie
voetbalzone

Red Bull Salzburg won alle groepswedstrijden in de Europa League en ook het eerste groepsduel in de knock out-fase was een prooi voor het team van Roger Schmidt. De topclub uit Oostenrijk zegevierde met 0-3 over Ajax en lijkt zodoende een voorschot te hebben genomen op de achtste finales van het op een na belangrijkste Europese clubtoernooi. Over een week staat het weerzien in Salzburg op de rol.

“Ik besefte heel goed dat we Ajax met onze speelwijze in de problemen zouden brengen”, vertelde Schmidt na afloop. “Men heeft kunnen zien dat we goed de bal kunnen veroveren en daarna snel kunnen omschakelen. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Dit is gewoonweg een dik verdiende overwinning. Men heeft kunnen zien dat we niet zomaar een ploeg zijn, we zijn een ploeg waar niet veel tegenstanders een antwoord op hebben. We zijn op de goede weg.”

Niklas Moisander kon niet anders zeggen dan dat Ajax was weggespeeld door Red Bull Salzburg. De ploeg van Frank de Boer werd op alle fronten afgetroefd. “Zeker de eerste helft hebben ze het ons heel moeilijk gemaakt. Maar je ziet ook dat wij een dramatische wedstrijd hebben gespeeld”, vertelde de verdediger via de officiële kanalen van Ajax. Moisander wist dat Red Bull ervoor zou kiezen om flink druk te zetten. "Maar ze deden het wel echt heel goed. Een beetje zoals wij het tegen Barcelona deden."

Bezig met laden …