‘Ik bewonder Falcao, maar defensie van Oranje is tegen hem opgewassen’

Gijs Freriks18 nov 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 17:55

De verdediging van het Nederlands elftal werd zaterdagmiddag in Genk flink op de proef gesteld door Japan. De Aziaten waren vooral in de tweede helft erg sterk en hadden vaker dan twee keer kunnen scoren (2-2). De ploeg van Louis van Gaal wacht dinsdagavond een nieuwe test, want dan komt Colombia, de nummer vier van de wereld, in Amsterdam op bezoek.

/

De Zuid-Amerikanen wonnen afgelopen donderdag met 0-2 van de Rode Duivels en waren gevaarlijk in de counter. Radamel Falcao en Víctor Ibarbo namen uiteindelijk de doelpunten van Colombia voor hun rekening. Van Gaal weet dat de aanval van los Cafeteros sterk is, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. “Ik bewonder Falcao, maar ik ga niet zeggen dat wij defensief niet tegen hem zijn opgewassen”, citeert NUsport de keuzeheer.

Op basis van het veldspel was de zege van Colombia in Brussel overigens onverdiend, want België deelde behoudens het eerste kwartier na rust de lakens uit. “Colombia speelde een geweldige wedstrijd, maar België kreeg ook kansen”, analyseert Van Gaal. “Het moment van scoren was bepalend voor het resultaat. Dat was in onze wedstrijd tegen Japan ook zo.”