voetbalzone

'Ik blijf erbij, na dit seizoen stop ik als trainer van Glasgow Rangers'

Erik van Dam18 okt 2010, 15:59
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2010, 15:59
Advertentie

Walter Smith valt niet op andere gedachten te brengen; de trainer van Glasgow Rangers wil na het lopende seizoen niet meer verder gaan in zijn huidige functie. Vorig seizoen leidde de 62-jarige Schot The Gers naar hun 53ste landstitel in de geschiedenis. Eind mei zette hij zijn handtekening onder een nieuw contract voor één jaar, en daar blijft het ook bij, bevestigt hij nog eens.

/

Op de officiële website van de Rangers legt Smith uit dat hij het na dit seizoen tijd vindt om plaats te maken voor een ander. “Het was een vreemde beslissing om te nemen, maar ik denk dat het de juiste is voor zowel mij als de club. De vorige keer bleef ik misschien wat te lang hangen en deze keer dacht ik niet voor vierenhalf jaar terug te keren. Ik denk gewoon dat de baan op zich een jonger persoon nodig heeft, om het wat scherper te maken en nieuwe motivatie te brengen in het proces van problemen doorkomen.”

Smith werkte eerder al van 1991 tot 1998 bij de club uit de Schotse hoofdstad; toen bezorgde hij hen zeven landstitels. Na een uitstapje van vier jaar bij Everton begon hij als bondscoach van Schotland, maar in 2007 keerde hij toch weer terug bij de Rangers. De afgelopen jaar won de club dan ook weer de landstitel. “Eerlijk gezegd is mijn toleratiegehalte in dat proces niet meer zoals het geweest is. Ik denk dat het een kwestie van tijd zou zijn, voordat het mijn prestaties gaat beïnvloeden. Het is het beste voor iedereen als ik er na dit seizoen mee stop, daar blijf ik bij.”

Bezig met laden …