voetbalzone

‘Ik bracht mijn prestaties in gevaar omdat ik fit wilde zijn voor Oranje’

Thijs Post29 mrt 2013, 10:34
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2013, 10:34
Advertentie

Rio Ferdinand haakte geblesseerd af bij de nationale ploeg van Engeland, maar de verdediger van Manchester United vloog vervolgens wel naar Qatar om het duel met San Marino van commentaar te voorzien. Dat zorgde voor veel commotie in Engeland: aanvoerder Steven Gerrard zei de kritiek op Ferdinand wel te begrijpen. Ook Edgar Davids, speler/coach van League Two-club Barnet, doet een duit in het zakje.

/

“Ik zag de nationale ploeg als een verantwoordelijkheid”, schrijft Davids in een column in de Daily Mail. “Een uitnodiging voor het Nederlands elftal was iedere keer weer een eer en een privilege. Het was misschien een slimme beslissing van Rio om niet te gaan, maar ik offerde mezelf op.”

“Daarom heb ik een keer bijna een heel seizoen gemist bij Internazionale”, doelt Davids op het voetbaljaar 2004/05. “Ik wilde zo graag fit zijn voor de nationale ploeg, dat ik mijn prestaties bij de club in gevaar bracht. Je moet je goed blijven herinneren dat het uiteindelijk de club is die de rekeningen betaalt. Bovendien moet je bij de club uitblinken om een selectie voor de nationale ploeg te verdienen.”

Bezig met laden …