voetbalzone

'Ik dacht altijd dat Chelsea de belangrijkste rivaal was van Arsenal'

Bart Kruyt07 nov 2015, 12:54
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2015, 12:54
Advertentie

Arsenal krijgt zondag bezoek van Tottenham Hotspur en voor de supporters is dit een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Daar is ook Gabriel Paulista achter gekomen; de verdediger had bij zijn komst geen idee dat Tottenham de aartsrivaal was van Arsenal.

voetbalzone

Gabriel maakte in januari de overstap van Villarreal naar Arsenal en speelde tot dusver nog geen enkele stadsderby met Tottenham. “De supporters praten er hier veel over”, zegt de mandekker. “Toen ik bij Arsenal arriveerde werd mij ook direct verteld dat dit de belangrijkste derby was. Ik dacht altijd dat Chelsea de belangrijkste rivaal was van Arsenal, maar mijn ploeggenoten maakten me direct duidelijk dat het Tottenham was. Dat maakt deze derby een stuk zwaarder.”

Arsenal verloor slechts een van de laatste 22 thuiswedstrijden in de Premier League tegen Tottenham, maar de ploeg van Mauricio Pochettino is in vorm; the Spurs verloren sinds de 1-0 nederlaag op de eerste speeldag tegen Manchester United niet meer in de Premier League. Tottenham staat momenteel vijfde, Arsenal tweede.

Bezig met laden …