voetbalzone

'Ik dacht dat de bevoordeling van de Weense clubs een mythe was'

Daniel Cabot Kerkdijk10 mei 2010, 11:06
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2010, 11:06
Advertentie

Huub Stevens kon zondag met Red Bull Salzburg kampioen van Oostenrijk worden, maar de middag eindigde in mineur. Door een laat afgekeurde gelijkmaker van Rabiu Afolabi bleef concurrent Austria Wien aan de goede kant van de score (0-1) en moest het kampioensfeest uitgesteld worden. Na afloop richtte de woede van Salzburg zich op het arbitrale kwartet. “De scheidsrechter heeft ons de titel gekost”, benadrukte technisch directeur Dietmar Beiersdorfer.

Volgens assistent-scheidsrechter Andreas Feichtinger stond Afolabi buitenspel toen hij de bevrijdende gelijkmaker scoorde, waarop arbiter Dietmar Drabek de treffer afkeurde. Televisiebeelden wezen uit dat er geen sprake was van buitenspel, hoewel scheidsrechtersbaas Gerhard Kapl van een ‘grensgeval’ sprak. Na afloop van het verloren duel met Austria Wien kwam de woede naar boven bij zowel spelers als bestuurders van Salzburg.

“Ik heb altijd gedacht dat het verhaal over bevoordeling van de Weense clubs een mythe was”, zei Beiersdorfer over de vermeende Weense maffia. “Maar het is werkelijk het geval.” Ook middenvelder Fränky Schiemer was niet te spreken over scheidsrechter Drabek. “Het is niet de eerste keer dat hij ons benadeelt. Tegen Rapid Wien had het geen gevolgen (Salzburg won ondanks dat het met een man minder speelde, red.), maar nu geloof ik niet meer in toeval.”

Ook Stevens was niet tevreden over het arbitrale kwartet, maar keek alvast vooruit naar het duel met Sturm Graz van aankomende donderdag. “Voor donderdag moeten we het hoofd vrij maken, want we hebben nog één duel te gaan. Ik hoop dat de spelers daar dan het juiste antwoord geven.” Bij een overwinning is Salzburg zeker van het kampioenschap.

Bezig met laden …