voetbalzone

‘Ik dacht dat ik Ronaldinho was en alles kon doen wat ik wilde’

Erik van Dam08 jun 2013, 18:40
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2013, 18:40
Advertentie

Watford slaagde er niet in om te promoveren naar de Premier League. De Londenaren verloren de finale van de play-offs van Crystal Palace en de druiven waren hierdoor erg zuur. Ondanks dit fiasco kijkt Nathaniel Chalobah terug op een succesvol seizoen bij the Hornets. De middenvelder werd door Chelsea een seizoen bij Watford gestald en dat heeft hem naar eigen zeggen goed gedaan.

/

De geboren Sierra Leonees speelde dit seizoen 38 wedstrijden in de Championship en hierin scoorde hij vijf keer. Chalobah denkt dat hij zich door deze verhuurperiode flink heeft weten te ontwikkelen. “Gianfranco Zola, de trainer, heeft mij bij veel dingen geholpen dit seizoen. Ik zou daar de hele dag over kunnen praten. Toen ik hier voor de eerste kwam, dacht ik dat ik Ronaldinho was en ik kon doen wat ik wilde”, zegt Chalobah in de Daily Mirror.

“Zola slaagde erin om mij weer met beide benen op de grond te krijgen en mij te laten focussen op mijn taak als middenvelder. Ik denk dat ik mij daarin dit seizoen heb ontwikkeld”, zegt de achttienjarige Chalobah, die op het moment met Jong Engeland deelneemt aan het jeugd-EK in Israël. Chalobah werd door de Engelse voetbalbond dit seizoen gekozen tot Jeugdspeler van het Jaar. Hij heeft bij Chelsea nog een contract tot volgend jaar zomer.

Bezig met laden …