voetbalzone

‘Ik denk dat Boussoufa zijn reactie na zijn vervanging wil goedpraten’

Peter Nusselder13 sep 2010, 09:32
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 09:32
Advertentie

Middenvelder Mbark Boussoufa van Anderlicht betichtte spelers van Sint-Truiden er zaterdag van racistische uitspraken te hebben gedaan, maar volgens Wim Mennes is daar niets van waar. “Ik denk niet dat iemand van Sint-Truiden zo laf zou zijn”, laat de Sint-Truiden-middenvelder maandag weten.

/

Mennes voelt zich aangesproken door de beschuldiging van Boussoufa, maar ontkent in de Belgische media dat hij zijn opponent beledigd heeft. “Ik heb vaak in de clinch gelegen met Boussoufa tijdens de wedstrijd, maar racistische opmerkingen maak ik niet”, zweert de middenvelder. “Boussoufa wil geen namen noemen, maar dat moet hij net wel doen”, vindt Mennes.

“Ik denk dat hij zich gewoon wil goedpraten. Hij was wel nijdig om zijn vervanging en dat wil hij nu op deze manier camoufleren”, denkt de voetballer van Sint-Truiden. “Ik heb hem gezegd dat hij niet zo moet mekkeren. Na de wedstrijd hebben we elkaar nog een hand gegeven. Dat zou hij niet doen als ik iets racistisch gezegd had”, aldus Mennes, die het ook opneemt voor zijn ploeggenoten.

“Ik denk niet dat iemand van onze groep zo laf zou zijn om racistische praat te verkopen. Al kan ik zoiets niet met zekerheid zeggen. Maar wij hebben ook Afrikanen in onze groep en het respect naar hen toe is groot. Mijn ploegmaats wisten zaterdag op training ook niet waarover Boussoufa het had. Hij is een fantastische speler en hij weet dat wij hem met onze middelen moeten afstoppen. Dat zal wellicht frustrerend zijn voor hem. Maar ik heb ook tikken gekregen”, besluit Mennes.

Bezig met laden …