voetbalzone

'Ik denk dat Coutinho net zoveel kwaliteiten heeft als Messi en Ronaldinho'

Bart Kruyt15 mrt 2013, 13:30
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2013, 13:30
Advertentie

Liverpool gaat zaterdag op bezoek bij Southampton en de verdedigers van de thuisploeg zullen Luis Suárez ongetwijfeld vrezen. De spits van the Reds is met 22 doelpunten de topscorer van de Premier League, maar Southampton-trainer Mauricio Pochettino maakt zich vooral druk om Philippe Coutinho. De Braziliaan kan volgens de coach net zo goed voetballen als Ronaldinho en Lionel Messi.

/

Pochettino was vorig seizoen nog trainer van Espanyol en werkte daar samen met Coutinho, die werd gehuurd van Internazionale. Sinds januari speelt de dribbelaar voor Liverpool, waar hij een goede indruk maakt. "Hij is een echte Braziliaanse voetballer, met magie in zijn voeten", zei Pochettino tegen Sky Sports. "Maar aan de andere kant werkt hij heel hard voor het team: dat is niet echt Braziliaans. Hij is een uitstekende teamspeler en een geweldige voetballer."

"Ik denk dat hij net zoveel kwaliteiten heeft als Messi en Ronaldinho", vervolgde Pochettino zijn persconferentie met een merkwaardige uitspraak. "Maar hij heeft nog heel veel te bewijzen. Wat duidelijk is voor mij, is dat Coutinho een speler is die zijn verantwoordelijkheden neemt en altijd hard werkt voor het team." De twintigjarige Coutinho speelde tot dusver pas vier competitiewedstrijden voor Liverpool.

Bezig met laden …