voetbalzone

‘Ik denk dat de Nederlandse topclubs niet overtuigd van hem waren’

Gijs Freriks07 aug 2016, 11:15
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2016, 11:15
Advertentie

Erik ten Hag verbaasde zich zaterdag in De Telegraaf over het feit dat de Nederlandse top niet in zee is gegaan met Timo Letschert en ook algemeen directeur Wilco van Schaik had verwacht dat de verdediger naar Ajax, PSV of Feyenoord zou vertrekken, zo vertelde hij in De Tafel van Kees.

/

“Waarom de Eredivisietop hem niet heeft gehaald? Dat zou je aan de topclubs moeten vragen. Ik denk dat ze niet overtuigd waren, maar zo'n speler missen we juist in Nederland, eentje met een winnaarsmentaliteit. Eigenlijk had Letschert nog twee of drie jaar in de Nederlandse competitie moeten spelen”, aldus Van Schaik, die de hoogte van de transfersom niet wilde verklappen.

“Maar zeg miljoenen. Deze transfer hadden we echt nodig, dan zijn we niet genoodzaakt om meer te verkopen.” Het Algemeen Dagblad meldde dat Utrecht zo'n zes miljoen ontvangt voor Letschert, maar FOX Sports sprak van een bedrag van vierenhalf miljoen en het lokale Gazzetta di Modena ging uit van een som van drieënhalf miljoen euro exclusief variabelen.

Bezig met laden …