voetbalzone

'Ik denk dat dit het einde is van de vijfde-zesde man'

Bart Kruyt21 jun 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2012, 07:30
Advertentie

Voor Oekraïne zit het EK in eigen land er op en dat komt mede door een fout van de arbitrage. In de laatste groepswedstrijd tegen Engeland leek Marko Devic de gelijkmaker binnen te schieten, toen John Terry de inzet achter de doellijn weghaalde. De vijfde man die achter de lijn stond had goed zicht op de situatie, maar gaf geen seintje dat de bal de doellijn had gepasseerd.

/

Het geldige doelpunt werd dus niet gegeven en Engeland won uiteindelijk met 0-1. "Die vijfde man staat op de vijf meter, die moet dat hebben gezien", zegt voormalig topscheidsrechter Dick Jol in Metro. "Ik denk dat dit definitief het einde is van de vijfde-zesde man."

"Meneer Platini (voorzitter UEFA, red) kan doen wat hij wil met zijn vijfde-zesde man en een dag voor de wedstrijd van Engeland nog zeggen dat zulke fouten met een bal over de lijn niet meer voorkomen, maar hier is hij keihard op de neus geslagen", vervolgt Jol. "Ik was tien jaar geleden al voorstander van camera’s, want je zit als scheidsrechter niet te wachten op verkeerde emoties. En je ziet bij zo’n moment dat de hele sfeer als donderslag bij heldere hemel omslaat. Op het WK 2014 in Brazilië gaat het gewoon gebeuren. We kunnen nu niet meer om camera’s op de doellijn heen."

Bezig met laden …