voetbalzone

‘Ik denk dat hij hierna naar Real of Barça gaat, zo’n goede trainer is hij’

Peter Nusselder20 sep 2014, 17:00
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2014, 17:00
Advertentie

Roberto Martínez is al bijna twintig jaar weg uit zijn vaderland, maar er wordt de 41-jarige oefenmeester een grote toekomst voorspeld in Spanje. Crystal Palace-trainer Neil Warnock, die zondag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Martínez’ Everton, is zeer overtuigd van diens kwaliteiten.

voetbalzone

De Spanjaard kwam al in 1995 in Engeland terecht, waar hij ging voetballen voor Wigan Athletic en later voor Motherwell, Walsall, Swansea City en Chester City uitkwam. Vervolgens ging Martínez als trainer bij Swansea aan de slag en belandde hij via Wigan bij Everton. De 65-jarige Warnock voorspelt dat de volgende stap in de carrière van zijn collega een promotie naar de top van Europa zal zijn en een terugkeer in Spanje.

“Ik denk dat Real Madrid of Barcelona zijn volgende club wordt, zo’n goede trainer is hij”, geeft de coach van Crystal Palace aan in de Engelse media. “Hij is als trainer begonnen op een wat lager niveau, heeft zich vervolgens telkens weer staande gehouden en voetballers willen graag voor hem spelen”, weet Warnock. “Hij is gepassioneerd, maar hij schreeuwt vrijwel nooit, hij is een echte gentleman.”

Bezig met laden …