voetbalzone

'Ik denk dat hij net zo goed is als dat zijn vader ooit was'

Bart Kruyt02 mrt 2016, 21:17
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 21:17
Advertentie

Op internet zijn foto’s te vinden van een jonge Kasper Schmeichel, die samen met zijn vader Peter een kampioenschap van Manchester United viert. Kasper hoopt dit seizoen zelf de titel in de Premier League te kunnen pakken, met zijn club Leicester City. Schmeichel junior is in ieder geval erg goed bezig en is volgens Erik Thorstvedt al net zo goed als dat zijn vader ooit was.

/

Peter Schmeichel won vijf landskampioenschappen met Manchester United en hoorde jarenlang tot de beste keepers van de wereld. “Ik denk dat Kasper net zo goed is als dat zijn vader ooit was”, zegt Thorstvedt, die jarenlang zelf doelman was. “Het verschil is wel dat Peter de beste doelman van de wereld was en Kasper is dat nu niet, maar het voetbal heeft zich natuurlijk ontwikkeld.”

“Wat mij vooral opvalt bij Kasper, is zijn zelfvertrouwen”, vervolgt Thorstvedt. “Hij is misschien niet de dominante leider die zijn vader wel was, maar ik ben heel erg onder de indruk van wat Kasper heeft laten zien. Hij heeft er hard voor moeten werken, want het is alleen maar lastiger als je een bekende naam hebt.” Leicester speelde dinsdag met 2-2 gelijk tegen West Bromwich Albion en dreigt de koppositie woensdag te verliezen aan Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …