voetbalzone

‘Ik denk dat na het WK niemand mijn naam nog moet opzoeken op Google’

Erik van Dam11 jul 2014, 16:03
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2014, 16:03
Advertentie

Shkodran Mustafi werd tot zijn eigen verrassing door Joachim Löw geselecteerd voor het WK 2014. De 22-jarige verdediger brak vorig seizoen door bij Sampdoria en debuteerde half mei in het Duitse nationale team. Toen Marco Reus met een blessure wegviel bij die Mannschaft besloot Löw om Mustafi op te roepen. Inmiddels weet heel Duitsland wel wie hij is, zegt Mustafi opgetogen.

voetbalzone

“Toen ik bij Sampdoria kwam, moesten de meeste mensen mijn naam nog opzoeken op Google. Maar ik denk dat ik inmiddels, dankzij het WK, wel goed genoeg gespeeld heb om ervoor te zorgen dat dat niet meer hoeft”, zegt Mustafi tegen Il Secolo XIX. In 2009 verliet hij de jeugdacademie van Hamburger SV voor die van Everton, maar daar speelde hij nooit een competitiewedstrijd.

“Ik ben er wel gegroeid, vooral fysiek”, zegt Mustafi terugkijkend. “Maar bij Sampdoria ben ik pas echt een heel complete verdediger geworden. Als je je wilt verbeteren in de rol die ik speel, is er geen betere competitie denkbaar dan de Serie A. Ik had niet gedacht dat ik speeltijd zou krijgen op het WK, dus dit toernooi heeft al mijn verwachtingen overtroffen!”. Mustafi raakte in de achtste finales tegen Algerije geblesseerd en kan ook zondag in de finale nog niet spelen.

Bezig met laden …