voetbalzone

‘Ik denk dat Tim tot de vijf beste doelmannen ter wereld behoort’

Erik van Dam22 mei 2014, 10:11
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 10:11
Advertentie
voetbalzone

Jürgen Klinsmann geeft hoog op van Tim Howard. De 35-jarige keeper maakt deel uit van de WK-selectie van de Verenigde Staten en staat volgens zijn bondscoach voor een zeer belangrijke periode in zijn carrière. Howard kan in Brazilië echt zijn stempel drukken op het spel van Team USA, spreekt Klinsmann uit.

“Afgelopen seizoen zat hij bij de drie beste doelmannen in de Premier League. En ik denk dat Tim tot de vijf beste doelmannen ter wereld behoort”, zegt Klinsmann lovend. “Ik denk dat het heel speciaal zal worden voor hem in Brazilië, ik hoop ook dat hij echt zijn moment zal pakken.” Howard gaat op voor zijn derde wereldkampioenschap; in 2006 was hij erbij zonder minuten te maken en in 2010 bereikte hij met zijn land de achtste finales.

Howard kwam tot nog toe 97 keer in actie voor de Amerikanen en zal binnenkort dus de magische grens van 100 caps doorbreken. Daarmee is hij echter nog lang niet in de buurt van recordhouder Cobi Jones, die liefst 164 interlands speelde. Nummer twee op de lijst is de nog actieve Landon Donovan, die op 156 wedstrijden voor de VS staat.

Bezig met laden …