voetbalzone

'Ik denk dat vier Champions League-duels toch goed voor mijn cv zijn'

Erik van Dam19 jul 2012, 15:40
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2012, 15:40
Advertentie

André Krul denkt profijt te kunnen trekken van de ervaring die hij momenteel opdoet in Europa. De 25-jarige doelman vertrok na vorig seizoen transfervrij bij FC Utrecht, dat hem jaar in, jaar uit verhuurd. Krul vond onderdak op Malta bij FC Valletta en stond al onder de lat in drie voorrondeduels voor de Champions League. Na de 1-4 nederlaag tegen Partizan Belgrado, dinsdag, lijkt het avontuur klaar. Toch klaagt Krul niet.

De kans is groot dat Krul volgende week hoort dat het er voor hem op zit bij FC Valletta. De doelman maakte met de Maltese club namelijk een afspraak, zegt hij tegen Voetbal International. “Pas bij het behalen van de derde ronde komt er bij FC Valletta budget vrij. Bovendien heb je in de Maltese competitie te maken met een buitenlanderbeperking. Er is een kans dat we alsnog om de tafel gaan, maar daar reken ik dit moment niet op.”

Spijt heeft Krul echter zeker niet, dat hij de Nederlandse velden verliet voor de uitdaging over de grenzen. “Toen Valletta zich meldde, was de keuze simpel: of blijven wachten op een Nederlandse club of voorronde Champions League meepikken. Had ik nee gezegd, had ik er spijt van gekregen. Want deze kans krijg je niet zo vaak”, weet de sluitpost. “Natuurlijk bestaat het risico dat clubs al een keeper voor het nieuwe seizoen hebben aangetrokken. Maar ik denk dat vier Champions League-duels toch goed voor mijn cv zijn.”

Bezig met laden …