voetbalzone

'Ik denk dat we de datum van onze nationale feestdag moeten veranderen'

Daniel Cabot Kerkdijk22 jun 2016, 23:19
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2016, 23:19
Advertentie

Op 17 juni viert IJsland ieder jaar de onafhankelijkheid. Heimir Hallgrimsson pleit echter voor 22 juni, als nationale feestdag. De voetballers van IJsland, dat amper 335.000 inwoners telt, plaatsten zich vandaag voor de achtste finales van het EK.

/

"Ik denk dat we de datum van onze nationale feestdag moeten veranderen, zoveel betekent dit voor ons land", zei Hallgrimsson woensdag na de historische zege op Oostenrijk (2-1). IJsland had aan een gelijkspel tegen Oostenrijk al voldoende om de achtste finales te bereiken, maar in de slotminuten viel ook nog eens de 2-1.

Hallgrimsson deelt het bondscoachschap met Lars Lagerbäck. "Als bondscoach van Zweden heb ik vijf of zes keer tegen Engeland gespeeld en nooit verloren", zei de Zweed over de aanstaande opponent in de achtste finale. "Natuurlijk is Engeland favoriet, maar we gaan proberen mijn ongeslagen status in stand te houden."

Op de vraag of 22 juni een nationale IJslandse feestdag moet worden, antwoordde Kollbein Sigthorsson gevat. "Misschien wordt komende maandag wel een feestdag", doelde de aanvaller op komende ontmoeting met Engeland. "Ook hen kunnen we verslaan."

Bezig met laden …