voetbalzone

‘Ik denk eerlijk waar dat wij het EK 2016 kunnen winnen’

Erik van Dam12 dec 2015, 13:22
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2015, 13:22
Advertentie

Wales was tot nu toe nooit een voetballand om serieus rekening mee te houden. De enige keer dat de Welshmen deelnamen aan een grote eindronde was in 1958 tijdens het WK in Zweden. Toch denkt Gareth Bale dat zijn vaderland beschouwd mag worden als een kandidaat voor de eindzege op het EK 2016 in Frankrijk. Als het meezit is alles mogelijk, zegt de sterspeler.

voetbalzone

Wales hoort zaterdagavond bij welke landen het in de groep zit tijdens het toernooi van volgend jaar zomer. Nu al blaast Bale echter hoog van de toren. “Ik geloof eerlijk waar dat wij, als we wat geluk hebben en ons eigen spel spelen, een grote kans hebben om het EK te winnen”, zegt Bale met droge ogen. “Waarom niet?”, klinkt het op de dag van de loting ambitieus in gesprek met BBC Sport Wales.

“We gaan niet naar Frankrijk toe om het deelnemersveld op te vullen. We gaan erheen met een serieuze missie: proberen het toernooi te winnen. Doe je dat niet, dan heb je eigenlijk geen reden om af te reizen. Dan ga je daar de tweede viool spelen”, vindt Bale, die lijkt te dromen van een scenario zoals zich dat in 2004 ontvouwde. Toen won Griekenland compleet tegen de verwachting in het EK in Portugal. “Wij willen op het grootste podium meedoen en ons testen tegen de grotere landen. We moeten groot blijven denken en ik denk dat niet één land ons graag tegenkomt.”

Bezig met laden …