voetbalzone

‘Ik denk niet dat Cavani ongelukkig is met zijn plek aan de rechterkant’

Thijs Post23 okt 2013, 14:11
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2013, 14:11
Advertentie

Paris Saint-Germain werd vorig seizoen kampioen van Frankrijk met Carlo Ancelotti als hoofdtrainer, maar de Italiaan vertrok naar Real Madrid. Toch gaat het nog altijd uitstekend met de hoofdstedelingen. Met Laurent Blanc aan het roer is PSG koploper in de Ligue 1 en in de Champions League is de ploeg na twee wedstrijden nog ongeslagen. Woensdagavond neemt Paris Saint-Germain het op tegen Anderlecht.

/

De Franse media rekenen op een overwinning en op de gebruikelijke persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd worden er vooral vragen gesteld over de aanvalslinie. Zo moet Edinson Cavani, toch een aankoop van 64 miljoen euro, genoegen nemen met een plek aan de rechterkant. “Hij is iemand die beter tot zijn recht komt in de as, zeker, maar hij is ook iemand die ruimte nodig heeft. Ik denk niet dat hij ongelukkig is met een plek op rechts”, aldus trainer Blanc.

Cavani heeft in de spitspositie uiteraard concurrentie van Zlatan Ibrahimovic en de derde aanvaller van naam bij PSG is Ezequiel Lavaezzi. “Hij doet wat wij vragen van hem. Hij creëert mogelijkheden en maakt ruimte voor anderen, al mag hij in de afronding nog wat scherper worden.” Wat het Anderlecht van John van den Brom betreft, Blanc wijst op de wedstrijd die de Belgen speelden tegen Olympiacos. Het werd 0-3 voor de Grieken, maar Anderlecht speelde opmerkelijk genoeg uitstekend. “Zij hadden die wedstrijd moeten winnen en Anderlecht heeft veel goede, jonge spelers. Ik heb veel respect voor deze tegenstander”, aldus Blanc.

Bezig met laden …