voetbalzone

'Ik denk niet dat de arbiter last heeft van extra druk'

Bart Kruyt27 sep 2013, 20:36
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2013, 20:36
Advertentie

Zaterdagavond zijn alle ogen in Spanje gericht op de derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid in het Santiago Bernabéu. De thuisploeg heeft momenteel twee punten minder dan Atlético, al had dat verschil groter kunnen en misschien ook wel moeten zijn. Real kwam woensdag met de schrik vrij bij laagvlieger Elche, door een controversiële strafschop, diep in de blessuretijd.

/

Bij een hoekschop leek Pepe Carlos Sánchez naar de grond te trekken, maar de Portugees deed het voorkomen alsof hij naar de grond werd gehaald en verdiende een penalty. Cristiano Ronaldo maakte geen fout (1-2) en op donderdag spraken vooral de Catalaanse kranten schande van de manier waarop de overwinning van Real tot stand kwam. Scheidsrechtersbaas Victoriano Sánchez gaf toe dat arbiter César Muñiz Fernández 'mentaal misschien niet in staat' was geweest om het duel te leiden.

Bij de derby van zaterdagavond is Antonio Mateu Lahoz de leidsman en zijn prestatie zal onder een vergrootglas komen te liggen. "Ik denk niet dat de scheidsrechter problemen heeft met wat er woensdag is gebeurd bij Elche", zei Carlo Ancelotti, coach van Real, vrijdag op de persconferentie. "Ik denk ook niet dat hij last heeft van extra druk. Net als spelers maken scheidsrechters fouten. Meer is er niet over te zeggen, iedere wedstrijd staat op zichzelf."

/

"Coaches maken ook fouten, heel veel fouten zelfs", vervolgde Ancelotti. "Het is dus niet aan mij om de prestaties van een scheidsrechter te beoordelen en ik wil ook niet ingaan op de vraag of het een strafschop was of niet, zoals ik ook niet wil ingaan op de vraag of Barcelona werd geholpen tegen Sevilla. Dit is voetbal en helaas worden er soms fouten gemaakt. Het is niet anders."

Ancelotti gaat ervan uit dat hij tegen Atlético weer kan beschikken over Gareth Bale, die de laatste twee wedstrijden van Real miste door een dijbeenblessure. De coach wilde echter nog niet zeggen of hij van plan is om de Welshman te laten starten. "Tegen Elche hebben we slecht gevoetbald", zei Ancelotti. "Dat weten we, maar tegen Atlético zullen we beter voor de dag komen, daar ben ik zeker van. Real heeft meer kwaliteit in huis dan Atlético en we gaan er alles aan doen om deze derby te winnen. We moeten vertrouwen hebben in een goed resultaat en ons niet teveel zorgen maken."

Bezig met laden …