voetbalzone

'Ik denk niet dat een van mijn jongens bang is voor Lewandowski'

Matthijs van Laar11 jun 2016, 18:52
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2016, 18:52
Advertentie
/

De defensie van Noord-Ierland krijgt zondag ongetwijfeld de handen vol aan Robert Lewandowski. De spits is dé man om wie het draait bij tegenstander Polen en vergt dan ook extra aandacht. Bondscoach Michael O’Neill van de Noord-Ieren wil er echter ook niet té veel aandacht aan besteden.

O’Neill betitelt de spits van Bayern München als een van de besten in zijn soort, maar hij vertrouwt volledig op zijn defensie, die bestaat uit verdedigers met ervaring in de Premier League. “Lewandowski is de talisman van Polen, zoals Zlatan Ibrahimovic bij de Zweden. Een grote speler met een enorme persoonlijkheid. Een van de twee beste spitsen van Europa.”

“Maar”, gaat hij verder. “Wij hebben drie stoppers die in Engeland actief zijn (Paddy McNair, Gareth McAuley en Jonny Evans, red.), op het hoogste niveau. Zij spelen iedere week tegen topaanvallers en dat is in ons voordeel. Ik denk niet dat een van die jongens bang is voor Lewandowski. Ze hebben tegen Cristiano Ronaldo gespeeld en tegen andere spelers van dat kaliber. We moeten er alleen voor zorgen dat we weten wat de sterke punten zijn van de Polen.”

Bezig met laden …