voetbalzone

‘Ik denk niet dat hij graag in de spits wilde spelen, maar hij deed het goed’

Robin Bruggeman07 mei 2016, 19:30
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2016, 19:30
Advertentie

Louis van Gaal zag Anthony Martial zaterdagmiddag in de warming-up voor de wedstrijd tegen Norwich City afhaken en koos er daarna voor om met Wayne Rooney in de spits te starten. De Engelsman zou oorspronkelijk op het middenveld beginnen, maar moest door afwezigheid van Marcus Rashford, die rust kreeg, dus toch in de punt van de aanval aantreden, tot onvrede van Rooney zelf.

/

“Ik denk niet dat hij erg blij met me was toen ik hem in de spits zette”, vertelde Van Gaal na afloop van de wedstrijd aan de BBC. “Maar Adnan Januzaj had gisteren al een helft gespeeld, dus ik kon hem niet in de basis laten beginnen. Rooney deed het echter erg goed en hij gaf de assist op Juan Mata. Hij zou eigenlijk als nummer tien hebben gespeeld.”

Manchester United won moeizaam met 1-0 van the Canaries en kan zich daardoor nog kwalificeren voor de Champions League: “We doen nog steeds mee. Dat heb ik de spelers ook verteld. Op het eind waren de spelers heel erg moe, maar we hebben toch gewonnen. Ik ben morgen een Arsenal-fan. Het wordt niet makkelijk voor City om te herstellen van de 1-0 nederlaag tegen Real Madrid. We hopen dus nog altijd op de Champions League”, sloot Van Gaal af.

Bezig met laden …