voetbalzone

‘Ik denk niet dat hij Manchester City gaat verlaten, hij is heel belangrijk’

Daniel Cabot Kerkdijk20 mrt 2016, 06:36
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2016, 06:36
Advertentie

Vincent Kompany wordt dit seizoen voortdurend gehinderd door blessureleed. De captain annex verdediger van Manchester City moet door alweer zijn vierde kuitblessure van het seizoen de derby van zondag tegen stadsgenoot Manchester United aan zich voorbij laten gaan. Britse media verzekeren dat Josep Guardiola bereid zou zijn om de Belgisch international te verkopen.

/

Kompany, die nog nog weken aan de kant staat, kwam dit seizoen in slechts negentien duels van Manchester City binnen de lijnen. “Ik denk niet dat hij Manchester City gaat verlaten”, zo stelt Manuel Pellegrini, die vanaf 1 juli door Josep Guardiola wordt opgevolgd. “Hij is een heel belangrijke speler. Hij zal belangrijk zijn in de toekomst van Manchester City.”

“Vincent is pas 29 jaar, een zeer goede verdediger en hij zal de blessures achter zich laten”, zo denkt Pellegrini. “Het gaat nu om zijn andere been en een blessure op een andere plek van zijn kuit. Een hogere plek in de spier, het gaat echt om een totaal andere blessure. Het zal niet van invloed op zijn loopbaan zijn. Ik wil niet vergelijken, omdat ik met zeer goede verdedigers heb samengewerkt, maar Vincent is een van de beste verdedigers.” Kompany heeft sowieso nog een contract tot medio 2018.

Bezig met laden …