voetbalzone

'Ik denk niet dat ik ooit de Ballon d'Or win, andere spelers zijn beter'

Bart Kruyt17 feb 2015, 15:55
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2015, 15:55
Advertentie

Marco Verratti is misschien wel het grootste Italiaanse talent van dit moment. De middenvelder is pas 22 jaar oud, maar al tweeënhalf jaar een belangrijke kracht op het middenveld van Paris Saint-Germain, dat de Italiaan in de zomer van 2012 overnam van Pescara. In de Franse hoofdstad is men erg te spreken over de kwaliteiten van Verratti, die niet te hoog van de toren wil blazen.

voetbalzone

De middenvelder is ambitieus, maar denkt dat het allerhoogste niet voor hem is weggelegd. "Ik denk niet dat ik ooit de Ballon d'Or zal winnen", zegt Verratti. "Ik moet eerlijk zijn; er zijn andere spelers sterker dan ik. Maar ik win sowieso liever prijzen met het team, want dan kan je met zijn allen feest vieren. Als je de Ballon d'Or wint, vier je een feestje in je eentje!"

Laurent Blanc is tevreden over Verratti, maar vindt dat de middenvelder wel wat veel gele kaarten pakt. Dit seizoen staat de teller al op zeven gele kaarten in de Ligue 1; in de voorgaande twee seizoenen pakte hij er in totaal 21 (!). "In Italië mag je de scheidsrechter om uitleg vragen, maar hier zeggen ze dat je tegen ze schreeuwt en krijg je geel", legt Verratti uit. "Die kaarten pak ik nu niet meer. Ik pak nog wel andere kaarten, maar die vind ik noodzakelijk om het team te helpen."

Bezig met laden …