voetbalzone

'Ik denk niet dat Jetro erg onder de indruk is van alles wat er gebeurt'

Bart Kruyt12 jun 2012, 13:50
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2012, 13:50
Advertentie

Voor aanvang van het EK werd er veel gesproken over wie er linksback zou moeten spelen bij het Nederlands elftal, maar die discussie lijkt voorbij te zijn. Oranje verloor zaterdag weliswaar met 1-0 van Denemarken, maar dat lag niet aan Jetro Willems, die terug kon kijken op een persoonlijk goede wedstrijd. Gregory van der Wiel is onder de indruk van de kwaliteiten van de jonge PSV'er.

/

Willems is de jongste speler die op het EK aanwezig is. "Ik zag meteen: die kan het aan", zegt Van der Wiel in NUsport. "Je zou niet zeggen dat hij pas achttien is. Als je niet beter zou weten, denk je dat hij al jaren in Oranje speelt. Ik weet nog toen ík er voor het eerst bij kwam. Dat ging op zich ook wel goed, maar ik was al een paar jaar ouder. Op zijn leeftijd was ik nog niet zo ver als hij. Die jongen blijft overal relaxed onder."

Van der Wiel is dan ook niet bang dat Willems door het ijs zal zakken als hij woensdag tegenover bijvoorbeeld Thomas Müller van Bayern Münche staat. "Ik denk niet dat hij erg onder de indruk is van alles wat er met hem gebeurt. Er zit bij hem geen enkele spanning op", aldus Van der Wiel. Nederland speelt woensdag tegen Duitsland en zondag tegen Portugal.

Bezig met laden …