voetbalzone

‘Ik denk niet dat Messi en Luis Enrique zullen zeggen dat ik gelijk heb’

Daniel Cabot Kerkdijk07 jan 2015, 09:10
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2015, 09:10
Advertentie

Joan Gaspart is verbaasd over de berichtgeving van de afgelopen dagen in Spanje. De relatie tussen Luis Enrique en Lionel Messi zou hevig onder druk staan. De sterspeler van Barcelona zou zijn onvrede over de oefenmeester zelfs bij het bestuur hebben geuit. Luis Enrique doet er volgens Spaanse media goed aan om de eerstvolgende duels met Elche en Atlético Madrid in winst om te zetten; anders moet hij naar verluidt al na enkele maanden zijn koffers pakken.

voetbalzone

Gaspart was tussen 2000 en 2003 voorzitter van Barcelona en daarvoor liefst twintig jaar vice-preses van de Spaanse topclub. “Ik geloof niet dat Messi en Luis Enrique een slechte relatie hebben. Ik geloof het pas als Messi of Luis Enrique dat persoonlijk tegen mij zegt. Ik slaap heel rustig onder het feit dat mijn grote ster, de man die ik heb gehaald, Lionel Messi, en Luis Enrique goede collega’s zijn. Er zullen vast en zeker wel wat meningsverschillen zijn, maar die zullen niet anders zijn dan de situaties die ik in 25 jaar bij Barcelona heb meegemaakt.”

“Ik geloof gewoon niet dat ze zich rot voelen of dat ze met elkaar in de clinch liggen”, vervolgde Gaspart bij Cadena COPE. “En als dat wel het geval is, dan is dat om iets kleins, iets tijdelijks. En zelfs dat geloof ik niet. Ik denk niet dat Messi en Luis Enrique zullen opbellen om te zeggen dat ik gelijk heb. En ook niet als Messi vijf keer scoort en Luis Enrique omhelst om te laten zien dat ze vrienden zijn en van elkaar houden.” Spaanse media maakten afgelopen vrijdag al melding van een discussie tussen Luis Enrique en Messi op de training. Twee dagen later, in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Real Sociedad, begon de Argentijn op de bank en mocht hij alleen na rust meedoen.

Gaspart is ervan overtuigd dat Luis Enrique tot 30 juni 2016 trainer van Barcelona zal zijn. “Al zijn resultaten altijd doorslaggevend wat betreft het lot van een trainer, bij welke club dan ook", erkent de voormalige sportbestuurder. "Maar waar hebben we het over? Barcelona heeft een punt minder dan de koploper en heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Champions League en de Copa del Rey. Staat Carlo Ancelotti ook onder druk? Ik heb gehoord dat hij een moeizame relatie met enkele spelers van Real Madrid onderhoudt, maar dat geloof ik ook niet.”

Bezig met laden …