voetbalzone

‘Ik denk wel dat ik net zo vaak aan FC Twente denk als FC Twente aan mij’

Erik van Dam22 dec 2012, 23:00
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2012, 23:00
Advertentie

Bryan Ruiz groeide in de twee jaren dat hij voor FC Twente speelde uit tot een absolute smaakmaker in de Eredivisie. De Costa Ricaanse aanvaller viel op met zijn sierlijke spel en vooral zijn doeltreffendheid. Na een iets minder tweede dan eerste seizoen trok Fulham hem aan en daar is Ruiz inmiddels al anderhalf jaar bezig. De grote ster is hij er (nog) niet, maar hij voelt zich wel op zijn gemak bij de Londenaren. Dat zegt hij in een interview met TC Tubantia.

/

Ruiz laat weten dat hij nog veelvuldig denkt aan zijn tijd in Enschede. “Ik herinner me alles bij Twente alsof het gisteren was. Het was magisch, nog steeds de mooiste tijd uit mijn carrière. Het verrast me dat mensen nog vaak over me praten. Ik krijg wel berichten op Facebook en Twitter, maar verder krijg ik niet mee wat er in Nederland wordt gezegd. Ik een Twentse legende? No...! Echt? Ik denk wel dat ik net zo vaak aan Twente denk als Twente aan mij”, aldus de Midden-Amerikaan.

De 27-jarige Ruiz maakte in zijn periode in de Eredivisie 35 doelpunten in 65 duels: hij Fulham staat hij op drie treffers in 36 wedstrijden. “Het gaat nu heel goed met me bij Fulham, ik voel me great, ondanks dat ik geblesseerd ben. Maar in het eerste jaar twijfelde ik regelmatig aan mezelf. Kan ik het eigenlijk wel? Ben ik wel goed genoeg? Als ik twijfelde, keek ik naar de beelden van mijn tijd bij Twente en wist ik: ja! Ik kan het echt! Ik kan scoren, ik kan voetballen”, geeft Ruiz aan.

De aanvaller had het in het begin weliswaar lastig bij het team van Martin Jol, maar zegt wel blij te zijn met zijn keuze voor de Premier League. “Ja, ik heb twijfels gehad. Ja, ik heb me alleen en rot gevoeld in het begin, maar ik weet uit ervaring dat er in het voetbal altijd een moment van revanche komt. Als je naar de top wilt, zul je door dalen moeten gaan”, weet Ruiz inmiddels.

Bezig met laden …