voetbalzone

'Ik droom van clubs als Real Madrid, Barça en Chelsea'

Bart Kruyt18 mrt 2013, 18:30
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2013, 18:30
Advertentie

De toekomst van Neymar blijft de gemoederen bezighouden. De aanvaller van Santos beschikt over een contract dat tot medio 2014 doorloopt en zijn huidige werkgever hoopt dat deze verbintenis verlengd kan worden. Neymar lijkt daar echter niet voor open te staan en zodoende moet hij in de zomer verkocht worden, om een transfervrij vertrek te voorkomen.

/

De 21-jarige balgoochelaar is met vrijwel iedere Europese topclub in verband gebracht en zei onlangs nog dat hij een transfer naar Bayern München niet wilde uitsluiten. Der Rekordmeister staat echter niet in zijn rijtje met droomclubs: "Ik droom ervan om voor een club als Barcelona, Real Madrid of Chelsea uit te komen", liet Neymar zich ontvallen in gesprek met Esporte Espetacular.

Barcelona heeft naar verluidt al een eerste aanbetaling gedaan voor Neymar en daarom de beste papieren om de Braziliaan binnen te halen. "Wie wil er niet samenspelen met Xavi, Iniesta en Messi? Dat zijn geweldige spelers", zei Neymar. "Maar ik weet niet of er plaats voor mij is bij Barcelona. Ik weet alleen dat ik nu voor Santos speel en het heeft geen zin om verder te speculeren. Ik zal vertrekken als de tijd rijp is."

Neymar heeft in het verleden meerdere malen gezegd dat hij tot het WK van 2014 bij Santos wilde blijven, maar lijkt daarop terug te komen. De aanvaller krijgt advies van diverse voetbalgrootheden uit het heden en verleden, die vinden dat Neymar zo snel mogelijk naar Europa moet vertrekken, om verder te groeien. De 28-voudig international speelde tot dusver 102 competitieduels voor Santos.

Bezig met laden …