voetbalzone

'Ik eis van mezelf dat ik binnen zes maanden vloeiend Nederlands spreek'

Erik van Dam30 jun 2012, 09:50
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2012, 09:50
Advertentie

Mathias Zanka Jorgensen is vastberaden zijn verblijf in de Eredivisie tot een succes te maken. De 22-jarige verdediger verruilde FC Kopenhagen voor PSV en heeft zich voorgenomen snel tot de basis door te dringen. De Deen zal met Marcelo, Timothy Derijck en Wilfred Bouma moeten concurreren om speeltijd, maar heeft er vertrouwen in. Ook qua cultuur wil hij de omschakeling snel maken.

/

“Om een snelle aanpassing mogelijk te maken is de taal leren van groot belang”, weet Jorgensen. “Op het veld is communicatie extreem belangrijk. Ik verwacht geen enkel probleem, wat dat betreft. Ik heb al een klein beetje aan zelfstudie gedaan en eis van mezelf dat ik binnen zes maanden vloeiend Nederlands spreek. Ik heb een talenknobbel en Nederlands lijkt me voor een Deen niet de moeilijkste taal om te leren.”

In Voetbal International zegt de zesvoudig Deens international, die niet met zijn land meeging naar het EK, dat hij zich al goed verdiept heeft in zijn nieuwe club. Hij ziet het als een verplichting naar de fans, vindt Jorgensen. “Een club investeert veel geld in een speler en ik vind het dan niet meer dan normaal te laten blijken dat je er graag bij hoort, dat je er niet alleen maar bent om je geld op te halen.”

Bezig met laden …