voetbalzone

'Ik ga de prijzen en het geld niet missen, maar wel de rit naar de training'

Erik van Dam08 okt 2011, 08:18
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2011, 08:18
Advertentie

Aan de lange profcarrière van Míchel Salgado komt na dit seizoen wellicht een einde. De 35-jarige verdediger is al sinds 1993 actief in de sport en vierde grote successen met Real Madrid. Sinds de zomer van 2009 speelt Salgado bij Blackburn Rovers en zaterdag spreekt hij openlijk over de laatste dagen in zijn loopbaan. Salgado vreest echter wel voor de periode die na het voetbal komt.

/

“Ik houd gewoon van voetbal. Ik doe het al mijn hele leven, vanaf mijn zesde”, zegt de Spanjaard in gesprek met Premier League World. “Het eerste dat ik ga missen is niet de prijzen of het geld, maar wakker worden en naar de training rijden. De kleedkamer binnen stappen, grappen maken met teamgenoten en mooie momenten met hen en de technische staf delen.”

“Dat ga ik allemaal missen, denk ik. Het zal heel moeilijk worden om zonder voetbal te leven, als het eenmaal zover is.” Hoewel Salgado niet direct aangeeft dat het na dit seizoen over en sluiten is, wordt de kans groot geacht dat het wel zo zal zijn. Het contract van de 53-voudig international loopt na het seizoen af en Salgado wordt over twee weken 36 jaar. Hij kwam tot 251 duels voor Real Madrid en tot dusverre 63 voor Blackburn Rovers.

Bezig met laden …