voetbalzone

'Ik ga ervan uit dat de FIFA ook aan Paraguay haar excuses aanbiedt'

Daniel Cabot Kerkdijk04 jul 2010, 09:15
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2010, 09:15
Advertentie

Voor Paraguay zit het WK in Zuid-Afrika er inmiddels op. De Zuid-Amerikanen verloren zaterdag in de kwartfinale met 1-0 van Europees kampioen Spanje. De wedstrijd had heel anders kunnen lopen indien Óscar Cardozo een toegekende strafschop had benut. Iker Casillas stond echter in de weg en vervolgens maakte David Villa in de slotfase het winnende doelpunt.

/

"We hebben onze kansen gehad, maar niet benut", vertelde bondscoach Gerardo Martino. "Toch ben ik heel trots op mijn spelers. Ze hebben voor de eerste keer in de historie de kwartfinales van het WK gehaald. Dat is een groot compliment waard. Spanje staat weliswaar in de halve finale, maar daar hadden wij ook kunnen staan. Desalniettemin kunnen we uiterst tevreden zijn."

Toch was er ook een kritische noot van Martino. Vlak voor rust werd een treffer van Nelson Valdez wegens buitenspel afgekeurd. "Ik ga ervan uit dat de FIFA zich zal verontschuldigen en dan is alles weer in orde", refereerde Martino op sarcatische wijze aan de excuses van FIFA-preses Joseph Blatter aan Engeland en Mexico. Beide landen waren het slachtoffer van scheidsrechterlijke dwalingen.

Bezig met laden …