voetbalzone

'Ik ga geen vraagprijs noemen, want wij willen hem hier houden'

Bart Kruyt14 mei 2015, 08:45
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2015, 08:45
Advertentie

Queens Park Rangers degradeerde na een seizoen op het hoogste niveau weer uit de Premier League en moet nu rekening houden met een leegloop. Vooral voor Charlie Austin is veel belangstelling: de aanvaller maakte zeventien competitietreffers en heeft nog maar een contract voor een jaar. Onder meer Liverpool, Southampton en Newcastle United hebben interesse.

voetbalzone

De clubs die de 25-jarige Austin willen hebben worden echter gewaarschuwd: de topschutter zal niet voor een schijntje vertrekken bij QPR. "Deze club wordt geen koopjesmarkt", belooft directeur voetbalzaken Les Ferdinand. "Charlie heeft een geweldig seizoen achter de rug, met zeventien doelpunten in zijn eerste jaar in de Premier League. Hij staat vierde op de topscorerslijst, terwijl hij bij een club speelt die gedegradeerd is. Dat is een ongelooflijke prestatie."

"We weten dat clubs zich voor hem zullen melden", vervolgt Ferdinand. "Aan het einde van het seizoen zullen we met Charlie in gesprek gaan en hij moet met zijn zaakwaarnemer beslissen wat het beste voor hem is. Ik ga het niet hebben over een vraagprijs, want wij willen proberen om hem hier te houden." Austin is bezig aan zijn tweede seizoen bij QPR en speelde hiervoor bij Burnley, Swindon Town en Poole Town.

Bezig met laden …