voetbalzone

‘Ik ga niet liegen, ik wil echt heel graag eerste keeper van Arsenal worden’

Erik van Dam12 sep 2013, 11:41
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2013, 11:41
Advertentie
/

Lukasz Fabianski lijkt zich al enige tijd op een dood spoor te bevinden, maar geeft niet op. De 28-jarige doelman staat al 6 jaar onder contract bij Arsenal en keepte tot nu toe 31 wedstrijden in de Engelse competitie. Hij won slechts in een korte periode het vertrouwen van trainer Arsène Wenger en dolf steeds het onderspit tegen zijn landgenoot Wojciech Szczesny. Toch blijft Fabianski hopen op betere tijden.

Vorig seizoen werd Fabianski geplaagd door blessures: in het seizoensslot deed Wenger echter vier keer op rij een beroep op hem. De doelman ziet het als een bevestiging dat zijn trainer het nog altijd in hem ziet zitten. Sinds hij Legia Warschau verliet voor the Gunners kwam Fabianski vooral aan bod in de minder belangrijke wedstrijden of wanneer Manuel Almunia, Szczesny, Jens Lehmann niet beschikbaar was.

Fabianski blijft geloven in eigen kunnen en denkt dat hij Szczesny uit de basiself kan verdringen, wanneer hij daartoe de kans krijgt. Ook met nieuwkomer Emiliano Viviano wil hij de strijd wel aangaan. “Ik word ouder en ik wil echt graag geregeld aan spelen toekomen. Ik wil de nummer één zijn, dat is mijn belangrijkste doel voor dit seizoen. Ik strijd er nu al een paar jaar om en ik ga niet liegen: ik wil heel graag de eerste keeper van Arsenal worden.”

Bezig met laden …