voetbalzone

‘Ik ga nog niet denken wat er kan gebeuren als hij bij Ajax weggaat’

Daniel Cabot Kerkdijk26 okt 2014, 06:45
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2014, 06:45
Advertentie

Nicolai Boilesen was zaterdag aanvoerder in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles (2-1). Op het eerste gezicht een verrassende keuze van Frank de Boer, maar de 22-jarige Deens international is al bijna het hele seizoen tweede aanvoerder na het vertrek van Siem de Jong naar Newcastle United. Door de afwezigheid van Niklas Moisander was hij aan de beurt.

In de A1 van Ajax was Boilesen ook al een jaar aanvoerder. “Er zijn sommige spelers die het meer uitstralen, maar ik ben wel iemand die zijn mening geeft en altijd probeert mee te denken”, verklaart Boilesen in gesprek met NUsport. “Het maakt me altijd trots om aanvoerder te zijn, maar het is niet zo dat ik ineens twee keer zo veel ga schreeuwen.”

Voor de camera van de NOS maakte Boilesen duidelijk dat hij niet bezig is met een rol van eerste aanvoerder, als Moisander eventueel in januari of volgend jaar zomer uit Amsterdam vertrekt. “Op dit moment is Niklas onze aanvoerder, ik ga nog niet denken wat er kan gebeuren als hij weg gaat. Dat zien we dan wel.”

Bezig met laden …