voetbalzone

‘Ik ga vandaag praten met Robben, daarna neem ik mijn beslissing’

Erik van Dam23 okt 2015, 15:18
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 15:18
Advertentie

Het lijkt erop dat Arjen Robben na dik anderhalve maand zijn rentree kan maken bij Bayern München. Op 3 september viel de flankaanvaller geblesseerd uit tijdens Nederland-IJsland en leek eerder al dicht bij een comeback. Vorige week stelde hij die echter uit.

voetbalzone

Robben besloot in samenspraak met zijn club geen minuten te maken tegen Werder Bremen, om geen risico te nemen. Kort meespelen tegen Arsenal was een optie geweest, maar de wedstrijd leende zich er niet voor en dus hield Josep Guardiola zijn aanvaller aan de kant. De kans is groot dat Robben zaterdag wel speelt tegen 1.FC Köln.

“Ik voel me goed, ben weer fit en kan morgen spelen”, herhaalt Robben vrijdag in de Duitse pers. Donderdag was hij ook al optimistisch. Zijn trainer belooft nog niets, maar lijkt ook positief gestemd. “Ik droom ervan dat straks in april en mei al mijn spelers nog fit zijn. Robben traint vandaag en ik praat dan ook met hem. En met de dokter, en daarna neem ik mijn beslissing of hij speelt.”

Guardiola gaf ook een update over Franck Ribéry, die al maanden sukkelt en op 11 maart (!) dit jaar zijn laatste wedstrijd speelde voor zijn club. Hij deed toen een uur mee in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. “Alles gaat nu zoals gepland met hem. Hij is op de goede weg en we hopen dat hij zich snel weer bij ons zal voegen”, aldus de trainer van de Duitse kampioen.

Bezig met laden …