voetbalzone

‘Ik ga ze niet smeken te blijven: als er een mooie club komt, ben je zo weg’

Peter Nusselder19 mei 2014, 10:00
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2014, 10:00
Advertentie

Door een 3-0 overwinning op AZ in de finale play-offs verzekerde FC Groningen zich zondag van een ticket voor de Europa League. Rasmus Lindgren was er ook al bij in 2007, toen Groningen voor het laatst Europees voetbal speelde. De 29-jarige Zweed hoopt dat trainer Erwin van de Looi komend seizoen over een selectie kan beschikken die weinig verschilt van de huidige spelersgroep.

voetbalzone

Het is duidelijk dat spits Richairo Zivkovic vertrekt naar Lindgrens ex-club Ajax, maar als het aan de middenvelder ligt speelt de rest van zijn ploeggenoten ook na de zomerstop nog in stadion Euroborg. Lindgren weet evenwel dat het geen zin heeft om te proberen zijn medespelers over te halen. “Ik ga ze niet smeken om te blijven”, maakt de tweevoudig Zweeds international duidelijk in gesprek met NUsport.

“Ik kan wel tegen ze zeggen dat ze niet moeten vertrekken, maar als er een mooie club komt, ben je zo weg. Dat weet ik zelf ook.” Lindgren zelf kwam als jeugdspeler vanuit Zweden naar Ajax en debuteerde daar in 2005 ook als profvoetballer, maar verruilde de Amsterdamse club later dat jaar voor Groningen, om drie jaar later weer terug te keren bij Ajax. Via Red Bull Salzburg belandde hij opnieuw in Groningen.

Bezig met laden …