voetbalzone

'Ik geef hem drie borreltjes en dan haal ik hem over'

Bart Kruyt21 dec 2014, 09:55
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2014, 09:55
Advertentie

Ryan Koolwijk speelde zaterdagavond tegen FC Groningen naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor FC Dordrecht. De middenvelder heeft aangegeven dat hij in januari sowieso zal vertrekken bij de hekkensluiter van de Eredivisie, maar Dordrecht probeert om Koolwijk toch nog voor de club te behouden. De tactiek heeft Marco Boogers al uitgestippeld.

voetbalzone

De technisch directeur weet dat hij creatief moet zijn om Koolwijk toch nog over de streep te trekken. "Dus ik geef hem twee of drie borreltjes. Dan gaat hij wat moeilijker praten en dan haal ik hem over", zei Boogers voor de camera van FOX Sports met een knipoog. "Als hij nu aan zijn beslissing twijfelt, is het mijn taak hem wat drankjes te geven."

Koolwijk gaf aan dat hij wilde vertrekken bij Dordrecht, omdat hij in het 4-3-3-systeem niet veel aan spelen toekomt. Nu Ernie Brandts is overgeschakeld naar 4-4-2 is Koolwijk echter een belangrijke basisspeler geworden. Vorige week scoorde de middenvelder nog tegen Heracles Almelo, waardoor Dordrecht een punt overhield aan het treffen in het Polman Stadion.

De ploeg van Brandts staat al wekenlang onderaan in de Eredivisie, maar Dordrecht zal in januari niet voor vuurwerk op de transfermarkt gaan zorgen, in een poging om niet te degraderen. "We gaan geen risico's nemen, want we gaan er vanuit dat ons verblijf in de Eredivisie maar voor één jaar is. We werken keihard om erin te blijven, maar we willen volgend jaar geen problemen", maakte Boogers duidelijk.

Bezig met laden …