voetbalzone

‘Ik geloof toch nog steeds dat Wales doorgaat naar de knock-outfase’

Erik van Dam16 jun 2016, 22:10
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 22:10
Advertentie

Robbie Savage speelde zijn gehele loopbaan in Engeland en kwam 39 keer uit voor Wales, maar was nooit present op een groot toernooi. Op dit moment doet zijn vaderland voor de eerste keer mee aan een EK en na de winst op Slowakije (2-1) werd er donderdag verloren van Engeland (2-1). Savage baalt er flink van, maar vindt dat Engeland wel verdiend aan de haal ging met de overwinning.

/

“Hoe cru het ook was, Engeland verdiende het wel”, oordeelt Savage in zijn column voor de Daily Mirror. “Het is nutteloos om te praten over een gestolen zege, of het te betitelen als een wanvertoning. Ja, die goal van Daniel Sturridge brak de harten, maar ik geloof nog steeds dat Wales door zal gaan naar de knock-outfase. En laten we na alle ellende in Marseille wel even aanstippen dat de supporters nu fantastisch waren.”

“Ze mengden zich onder elkaar als broers, er waren geen stommiteiten en er was geen vijandigheid. En beide volksliederen kregen respect. Het voetbal zelf was misschien niet zo prachtig, maar het schouwspel was fantastisch. Tenzij je een Welshman bent, natuurlijk”, sipt Savage.

Bezig met laden …