voetbalzone

'Ik geloof wel dat Ajax iets zwakker is dan in de afgelopen twee jaar'

Erik van Dam26 aug 2011, 08:33
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2011, 08:33
Advertentie

José Mourinho reageerde nog niet op de loting van de Champions League-groepsfase, waarin Olympique Lyon, Ajax en Dinamo Zagreb de tegenstanders zijn. Jean-Michel Aulas deed dat namens les Gones al wel en zei dat Ajax middenin een comeback zit. Tomislav Rukavina, de assistent-trainer bij Dinamo, schat de Nederlandse tegenstander iets minder in dan Aulas.

Ajax en Dinamo troffen elkaar al een paar maal in Europees verband. In het seizoen 2007/08 bijvoorbeeld, in de toenmalige UEFA Cup. En in 2009/10, in hetzelfde toernooi onder de nieuwe naam. “Ja, we komen elkaar zo nu en dan tegen. Ik geloof wel dat ze vandaag de dag iets zwakker zijn dan in de afgelopen twee jaar, omdat ze Luis Suárez verkocht hebben”, aldus Rukavina.

Volgens de assistent-coach moet men niet verwachten dat er gestunt zal worden tegen Real. De Madrilenen zijn topfavoriet voor het winnen van de groep. Olympique Lyon en Ajax ziet Rukavina als acceptabeler tegenstanders. “Hopelijk kunnen we punten pakken en strijden om de derde plaats. Ik denk dat het een strijd met Ajax zal worden”, laat Rukavina weten op de clubwebsite. Hij vermoedt dat Real en Lyon gaan strijden om de plekken één en twee.

Bezig met laden …