voetbalzone

‘Ik had alleen angst toen ik als kind niet wist of ik eten zou krijgen’

Gijs Freriks05 apr 2016, 11:40
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2016, 11:40
Advertentie

VfL Wolfsburg treft woensdag Real Madrid in de Champions League en voor Dante is een wedstrijd in het miljoenenbal geen schoolreisje meer. De verdediger heeft van alle selectieleden van die Wölfe de meeste duels in het toernooi achter zijn naam staan (35) en door de Wolfsburger Allgemeine Zeitung wordt de Braziliaan dan ook omschreven als de Mr. Champions League van Wolfsburg.

/

Dante weet dan ook wat er gevraagd wordt in dergelijke wedstrijden: “Tegen teams van dit kaliber moet je volledig gefocust en gedisciplineerd zijn, anders wordt het heel, heel zwaar. We moeten het aanvalstrio Cristiano Ronaldo-Karim Benzema-Gareth Bale zien te stoppen. Die drie komen met veel snelheid voor het doel en en het zijn geweldige spelers”, aldus Dante.

“Maar ik heb geen angst voor Real. Ik was als kind bang toen ik niet wist of ik de volgende dag eten zou hebben, maar in het voetbal moet je moedig zijn. Als we negentig minuten compact staan en enorm geconcentreerd blijven, kunnen we geschiedenis schrijven. We moeten gefocust zijn om een goede prestatie te leveren”, besluit de veertienvoudig international.

Bezig met laden …