voetbalzone

'Ik had best bij ADO willen blijven, maar de club dacht daar anders over'

Bart Kruyt27 jul 2011, 11:10
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2011, 11:10
Advertentie

Pascal Bosschaart zit in zijn tweede week bij Sydney FC en kijkt zijn ogen uit. De middenvelder moest vertrekken bij ADO Den Haag en koos vervolgens voor een avontuur in Australië, waar alles beter geregeld is dan Bosschaart had kunnen denken: “Ik ben nog nooit zulke faciliteiten tegengekomen als hier”, zegt de Nederlander op de website van Sport-Promotion.

Bosschaart tekende voor één jaar bij Sydney FC, dat pas in oktober aan het nieuwe seizoen begint. “Ik had best nog een jaar bij ADO willen blijven, maar de club dacht daar anders over”, legt hij uit. “Dat is uiteraard hun goed recht, alleen baalde ik er wel een beetje van omdat we Europees voetbal hadden gehaald. Dat had ik toch wel willen meemaken. Nu volg ik het maar, zo goed en kwaad als het gaat, vanuit Sydney.”

Daar kijkt hij zijn ogen uit: “We trainen op een gereserveerd veld van de Macguari universiteit en dat ligt er elke dag weer schitterend bij. Ik ben nog nooit zulke goede faciliteiten tegengekomen als bij deze club. Werkelijk alles is aanwezig. We hebben een zwembad tot onze beschikking bij het stadion en bij het trainingsveld, er is fitness, een gym en verder kun je gebruik maken van alles wat je je maar voor kunt stellen als voetballer.”

“De club heeft ook net een nieuwe sponsordeal met Adidas afgesloten, ik heb nog nooit zoveel kleding tot mijn beschikking gehad”, vervolgt een enthousiaste Bosschaart. “Het stadion van Sydney ziet er ook imponerend uit. Het biedt plaats aan 45.000 toeschouwers. Die zullen er niet altijd zitten, maar wie weet, als we het dit seizoen goed doen...''

Bezig met laden …