voetbalzone

‘Ik had een minuut nodig om naar Chelsea te gaan, meer tijd hoefde niet’

Erik van Dam15 mrt 2014, 06:46
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2014, 06:46
Advertentie

Nemanja Matic werd op zijn 21ste door Chelsea aangetrokken. De club betaalde toen zo’n twee miljoen euro voor hem aan MFK Kosice en legde hem voor vier seizoenen vast. In 2011 lieten the Blues de middenvelder gratis naar Benfica vertrekken, in ruil voor David Luiz: er werd nog flink bijbetaald. Twee maanden geleden trokken de Engelsen Matic echter nog eens aan, nu voor 25 miljoen euro.

voetbalzone

Het heen en weer gesleep met Matic heeft de middenvelder niet achterdochtig gemaakt richting Chelsea. Toen de Londenaren zich in januari serieus voor hem meldden bij Benfica, had hij maar een oogwenk nodig om positief te antwoorden. “Ik twijfelde niet aan een terugkeer bij Chelsea. Ik had een minuut nodig om het met mijn zaakwaarnemer te bespreken, en dat was het. Meer tijd hoefde niet.”

“Ik wist niet precies hoe mijn contract eruit zou komen te zien. Ik zei gewoon oké, ik ga terug naar Chelsea, de details zien we later wel. We hebben een deal gesloten en daar was ik gelukkig mee. Vraag je me naar het geld, dan antwoord ik dat het belangrijker is je te verbeteren als speler”, legt Matic uit in de Daily Mirror. “En goed te voetballen in een competitie met aanzien.”

“In de eerste periode dat ik hier was, was ik pas 21 jaar. Op mijn plek stonden een paar grote namen: Michael Ballack, Frank Lampard en Michael Essien op de piek van hun carrières. En ik stond er door een blessure vier maanden naast”, weet Matic nog. Hij werd een seizoen uitgeleend aan Vitesse en ging toen naar Benfica. “José Mourinho is een van de grote redenen waarom ik nu teruggekomen ben. Hij is waarschijnlijk de beste trainer ter wereld.”

Bezig met laden …