voetbalzone

'Ik had eigenlijk wel een hand van Hiddink verwacht na afloop'

Daniel Cabot Kerkdijk19 nov 2009, 07:52
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 07:52
Advertentie
/

De bondscoach van Slovenië strooide woensdagavond na de verrassende plaatsing voor het WK nog even extra zout in de wonden van Rusland, dat dankzij de 1-0 nederlaag kwalificatie misliep. "Meneer Hiddink behoort tot de beste trainers van de wereld. Hij komt ook over als een ware gentleman", oordeelde Matjaz Kek.

"Maar ik had eigenlijk wel een hand van hem verwacht na afloop, ook al geloof ik best dat het resultaat voor hem moeilijk te accepteren is." Slovenië won woensdag door een doorslaggevend doelpunt van Zlatko Dedic de WK-playoffs van Rusland, dat afgelopen zaterdag voor eigen publiek met 2-1 had gewonnen. Het uitdoelpunt van de Slovenen gaf uiteindelijk de doorslag.

Rusland beëindigde het duel in Maribor met negen spelers door rode kaarten voor Alexander Kerzhakov en Yuri Zhirkov. ''We wisten dat het hier in Slovenië moeilijk zou worden", liet Hiddink op zijn beurt weten. "Maar ik was ervan overtuigd dat we ook hier tot scoren zouden komen. De kansen hebben we ervoor gehad, maar helaas is het niet gelukt. Ik geef geen commentaar op die twee rode kaarten voor ons. Maar het verzwakte ons natuurlijk wel.''

Bezig met laden …