voetbalzone

'Ik had er niet bij stilgestaan dat zoiets ook zou kunnen komen'

Bart Kruyt06 jun 2011, 22:40
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2011, 22:40
Advertentie

Na Bas van den Brink komt er opnieuw een Nederlandse speler op de loonlijst te staan bij Gold Coast United. Paul Beekmans, die afscheid nam van SC Cambuur, gaat verder in de Australische competitie. “Ik had er niet bij stilgestaan dat zoiets ook zou kunnen komen”, zegt Beekmans tegen SEG.

“Dit een compleet nieuwe richting”, vertelt de 29-jarige middenvelder. “Echt een avontuur. Ik was lang van een langer verblijf bij Cambuur uitgegaan, maar toen dat niet doorging kwamen er andere mogelijkheden. Wat past bij me, ga je denken. Ik dacht er bijvoorbeeld aan om naast het voetbal, dat natuurlijk nummer één blijft, me al te oriënteren op een maatschappelijke loopbaan. In Nederland blijven was ook zeker geen probleem geweest, maar toen kwam dit moois langs.”

Beekmans hoorde goede verhalen van Van den Brink, die tot januari bij Gold Coast speelde, maar vervolgens naar Hong Kong vertrok. “Ik heb Bas nog gebeld en gemaild”, aldus Beekmans. “Hij heeft me echt enthousiast gemaakt over de club, de stad en het land. Hij kon me ook al het een en ander vertellen en adviseren. Ik ga hem de komende tijd zeker weer bellen.”

“Volgens Bas zijn Australiërs vriendelijke mensen en hebben ze een fanatieke trainer (Miron Bleiberg, red.). Het stadion biedt plaats aan 27.000 mensen en er zitten er gemiddeld tussen de 8.000 en 12.000. Dat is ook leuk, om voor zoveel mensen te spelen. Wat anders is, is dat we per vliegtuig naar de uitwedstrijden gaan. Iedereen die ik heb gesproken, gunt het me en is positief. De A-League is een competitie in opkomst. Ik heb er veel zin in. Het wordt een mooie ervaring.”

Bezig met laden …