voetbalzone

‘Ik had geen idee wie hij was en heb zijn naam daarom maar gegoogled’

Erik van Dam01 mrt 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2014, 08:40
Advertentie

AS Roma versleet de laatste jaren trainer na trainer. Luciano Spalletti stond van 2005 tot 2009 voor de groep, maar daarna kwamen er in vier jaar tijd vijf trainers langs: Claudio Ranieri, Vincenzo Montella, Luis Enrique, Zdenek Zeman en Aurelio Andreazzoli. Vorig jaar zomer werd Rudi Garcia aangesteld en hij lijkt een blijvertje. In Rome loopt men weg met de Fransman, die overkwam van Lille.

voetbalzone

Bij Lille verrichte Garcia goed werk en dat werd beloond met een promotie richting i Giallorossi. Daniele De Rossi, al sinds jaar en dag aanwezig in de selectie, stond echter wel even te kijken toen hij vernam wie zijn club aanstelde. “Ik had zo mijn twijfels”, erkent de Italiaanse middenvelder in gesprek met So Foot. “Het leek alsof hij alleen gekozen was omdat we Walter Mazzarri of Massimiliano Allegri niet konden halen.”

“Ik heb zijn naam daarom maar gegoogled. Het eerste dat ik zag was een video waarin hij het liedje El Poromopompero speelde op een gitaar. Ik dacht wie ís dit?. Later die dag stond ik in de kleedkamer van Italië met Andrea Pirlo en ik zei tegen hem moet je kijken wie wij nu krijgen…. Maar inmiddels dank ik God dat we El Porompompero hebben gehaald. Dit kan wel eens een keerpunt in de geschiedenis van Roma zijn geweest. Hij kan van ons weer winnaars maken”, aldus De Rossi.

Bezig met laden …