voetbalzone

‘Ik had harder mijn best moeten doen om van PSV naar Liverpool te gaan’

Erik van Dam08 okt 2014, 12:05
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2014, 12:05
Advertentie

Ola Toivonen beleefde bijzondere jaren bij PSV. Nadat de club hem in de winterstop van het seizoen 2008/09 vastlegde, duurde het even voor hij zijn waarde liet zien in Eindhoven. Als spits lukte het de Zweed niet te imponeren, maar daarachter toonde hij meer rendement. In zijn zesde seizoen besloot Toivonen dat hij niet meer wilde bijtekenen bij de Brabanders en ontstond er een impasse.

voetbalzone

PSV wilde hem niet gratis zien vertrekken en dus mocht Toivonen niet in actie komen. Uiteindelijk besloot trainer Phillip Cocu hem toch weer op te stellen en in januari van dit jaar vertrok Toivonen toch nog voor een transfersom bij de club. Hij koos voor Stade Rennes en valt daar goed in de smaak: in negentien wedstrijden maakte hij tien doelpunten. Toivonen zelf voelt zich er ook op zijn gemak, maar kijkt wel met spijt achterom naar het verleden.

In 2010 was de Zweed namelijk heel dicht bij een transfer naar Newcastle United of Liverpool. Destijds ging een transfer niet door en in januari van dit jaar hoefden die clubs hem niet meer. “Het enige waar ik spijt van heb uit mijn PSV-jaren, is dat ik niet hard genoeg mijn best deed om naar Liverpool te gaan. Ik had harder moeten vechten bij de clubleiding. Ze deden me twee aanbiedingen, toen Roy Hodgson er nog trainer was”, zegt Toivonen tegen L’Équipe.

In januari van dit jaar verliet hij PSV dus voor de Ligue 1 en van die keuze heeft hij zeker geen spijt. “Een nieuwe start is misschien een te groot woord, maar ik had wel een andere uitdaging nodig. Het was ook een grote verandering, uiteindelijk. Fysiek is het verschil sowieso al erg groot. De spelers hier zijn groot en hard”, heeft Toivonen ervaren.

Bezig met laden …