voetbalzone

‘Ik had hem zeker gevraagd als ik nu trainer van Feyenoord was’

Daniel Cabot Kerkdijk20 mei 2015, 08:07
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2015, 08:07
Advertentie

Leon Vlemmings slaagde er zes jaar geleden niet in om Feyenoord via de play-offs aan een toegangsbewijs voor Europees voetbal te helpen. De voormalig trainer van de Rotterdammers is benieuwd of Giovanni van Bronckhorst daar wel in slaagt. De oud-international staat sinds het congé van Fred Rutten, afgelopen zondag, eerder dan verwacht voor de selectie.

voetbalzone

Vlemmings zou clubicoon Willem van Hanegem hebben gevraagd om een rol te spelen in de jacht op een Europees ticket. “'Iedereen weet natuurlijk wie Willem van Hanegem is, maar ik heb hem als speler meegemaakt bij een kleine club: FC Wageningen. De manier waarop hij over voetbal praat en hoe hij spelers echt het vertrouwen geeft om op hun kwaliteit te gaan spelen.”

“Dat heb ik destijds als zeer bijzonder ervaren. Of Willem het zou doen weet ik niet, maar ik had hem zeker gevraagd als ik nu trainer van Feyenoord was”, verzekert Vlemmings in gesprek met RTV Rijnmond. Hij werd met Feyenoord in het seizoen 2008/2009 zevende en daarna in de play-offs uitgeschakeld door NAC Breda.

Bezig met laden …