voetbalzone

‘Ik had langer moeten nadenken voordat ik naar Feyenoord ging’

Erik van Dam12 dec 2009, 09:24
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2009, 09:24
Advertentie

Mark Wotte is inmiddels al weer vijf jaar weg bij Feyenoord, maar de periode die hij doorbracht in De Kuip heeft hem niet onbeschadigd gelaten. De werkloze coach kijkt in gesprek met Voetbal International terug op zijn tijd in Rotterdam en bij Southampton, en constateert: “Blijkbaar roep ik bij sommige mensen irritatie op.”

Wotte (48) was technisch directeur bij Feyenoord, toen Ruud Gullit er aan het roer stond als trainer. Het werd geen onverdeeld succes; de club boekte sportief gezien geen grootse resultaten en werd bovendien overspoeld met veel spelers die het duo aantrok. “Ik hield van die club”, zegt Wotte nu over zijn tijd bij de Stadionclub. “Maar het laatste half jaar voelde ik meer frustratie dan plezier, mede vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden.”

“En doordat er allerlei beslissingen werden genomen, puur om Het Legioen te behagen. Dat is zakelijk natuurlijk niet goed. Voordat ik naar Feyenoord ging, had ik eigenlijk langer moeten nadenken, en de gevolgen beter moeten inschatten.” Wotte geeft aan dat hij altijd zijn eigen belangen behartigde, in tegenstelling tot collega-trainers die een adviseur hebben.

“Zoals Ger Lagendijk bij de gebroeders Koeman en Kees Ploegsma bij Huub Stevens. Ik heb mijn zaken altijd zelf geregeld. Mario Been moet dolgelukkig zijn met een man als Beenhakker.” Wotte kreeg in augustus nog een veeg uit de pan van Jan Poortvliet. De twee werkten samen bij Southampton, maar toen Poortvliet opstapte bij The Saints nam Wotte, toen nog hoofd jeugdopleidingen, diens takenpakket zonder blikken of blozen over.

“Poortvliet en ik gingen vriendschappelijk met elkaar om”, zegt Wotte nu. “Natuurlijk raakte hij gefrustreerd, maar hij zei het geen probleem te vinden dat ik het overnam. En dan verschijnt er zo’n interview in VI… Pijn deed het niet, maar ik vroeg me wel af of dit dezelfde Jan Poortvliet was die ik een paar keer uit de brand geholpen had.”

Bezig met laden …