voetbalzone

'Ik had liever voor Sneijder gekozen als Gouden Bal-winnaar'

Erik van Dam10 dec 2010, 17:35
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2010, 17:35
Advertentie
/

Michael Laudrup, trainer van Real Mallorca, weet niet goed wie hij zou moeten kiezen als Wereldvoetballer van het Jaar 2010. Tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het competitieduel met Racing Santander, zondag, zei de Deen dat hij het liefst voor Wesley Sneijder was gegaan, áls die tussen de laatste drie genomineerden zou staan.

“In mijn ogen gaat het er bij deze prijs met name om wie er veel belangrijke titels heeft gewonnen. Dan blijf ik over met Sneijder, want hij won de landstitel, de beker en de Champions League”, somt Laudrup vrijdag op in gesprek met AS. “En daar bovenop bereikte hij nog eens de WK-finale. De beste speler van dit moment is daarentegen misschien wel Lionel Messi.”

“Maar je moet wel kijken naar wie hoeveel prijzen heeft gepakt, dit jaar”, aldus de coach. Uit het rijtje Messi, Andrés Iniesta en Xavi, de laatste drie overgebleven spelers voor de Gouden Bal, heeft Laudrup niet echt een idee wie de prijs nu het meest toekomt. “Ik zou niet weten op wie ik zou stemmen.”

Bezig met laden …