voetbalzone

‘Ik had niet gedacht dat ik mijn debuut zou maken tegen Arsenal’

Erik van Dam10 aug 2015, 14:06
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2015, 14:06
Advertentie
voetbalzone

Zondag mocht Reece Oxford zijn eerste minuten maken als speler van West Ham United. Met 16 jaar en 237 dagen gunde Slaven Bilic het talent al zijn vuurdoop in de Premier League, uit tegen Arsenal. Oxford hield zich prima staande en mocht tachtig minuten op het veld blijven: uiteindelijk won West Ham verrassend met 0-2.

Oxford voegde zich vier jaar geleden bij West Ham, nadat hij al enkele jaren had doorgebracht in de academie van Tottenham Hotspur. “Zij wilden me niet meer hebben en vervolgens ging ik naar West Ham: dat was voor mij de beste optie”, aldus Oxford. “De opleiding hier is top en ze pushen de talenten graag. West Ham geeft de jonge voetballers een kans, als ze goed door de opleiding komen.”

Oxford zat vorig seizoen al een paar maal op de bank in een Premier League-wedstrijd en wist dus dat het vroeg of laat van een debuut zou komen. “Ik verwachtte dat ik dit seizoen weer een paar keer erbij zou zijn, maar ik had natuurlijk niet gedacht dat ik al meteen mijn debuut zou mogen maken tegen Arsenal”, aldus de dankbare middenvelder. “En dan nog met een basisplaats ook.”

Bezig met laden …